Adoptie Proces

Voor het adopteren van een volwassen kat volstaat het om de vragenlijst in te vullen via de aanvraag pagina. Op dat moment organiseren wij een kennismaking tussen jou en de kat en kijken of er een klik is. Zoja, dan wordt de kat gereserveerd en worden de papieren in orde gebracht. Na het ondertekenen van het adoptiecontract en het betalen van de bijdrage wordt er afgesproken wanneer de kat naar zijn nieuwe thuis mag vertrekken.


Voor het adopteren van een kitten werken wij met een wachtlijst en het FIFO (Fist-In-First-Out) principe. Wij noteren uw vraag in onze lijst beginnen van bovenaan de mensen te contacteren wanneer er kittens binnenkomen. Van zodra het jouw beurt is, bellen of mailen we jou en geven we mee welke kittens er nog beschikbaar zijn. Van zodra we hier een voorkeur krijgen, reserveren we die voorlopig tot als het bezoek plaats heeft gevonden. Hierna worden de papieren in orde gebracht. Na het ondertekenen van het adoptiecontract en het betalen van de bijdrage wordt de reservatie bevestigd. De kitten mag bij ons weg vanaf 12 weken. Er wordt een afspraak met de adoptant gemaakt van zodra we weten wanneer de castratie/sterilisatie, chip en vaccin in orde zal worden gebracht.
Zorg dat u ook zeker bent dat u voor een kitten wilt kiezen. Hier is gemiddeld meer en intensiever werk aan dan aan een volwassen kat met een reeds gevormd karakter. Indien u beslist om een kitten te nemen, geven wij steeds de absolute voorrang aan kandidaten die kittens per 2 adopteren (indien er nog geen andere katten zijn). Dit om gedragsproblemen naar de toekomst te vermijden. Indien u advies wenst kan u ons altijd een mailtje sturen.

ALLE katten gaan bij ons steriel, gechipt en gevaccineerd (basisvaccin: parvo en niesziekte) buiten. Ook worden ze ontwormd en ontvlooid. Om onder andere deze kosten helpen te dekken vragen wij een bijdrage van:

  • €150 voor een kitten, €280 voor 2 kittens (tot 1 jaar)

  • €125 voor een volwassen kat tussen 1 en 7 jaar.

  • €75 voor een seniorkat tussen 7 en 10 jaar.

  • Seniorkat boven 10 jaar : vrije bijdrage

Inbegrepen in de adoptiebijdrage:

 • Voor kittens en volwassenen: twee vaccinaties, castratie, identificatie en registratie, meerdere behandelingen tegen parasieten

 • Vanaf de leeftijd van 6 maand, krijgen ze een aids/leucose test.

 • Vanaf 5 jaar (of indien eerder geïndiceerd), krijgen ze een bloedonderzoek (nieren, schildklier,..) en gebitsreiniging

 • een mini-gids ‘I Love Happy cats’ van Anneleen Bru

Deze bedragen kunnen worden overgeschreven op ons bankrekeningnummer BE29 9731 6351 5964.

De adoptievoorwaarden vind je hier