Word opvanggezin

Wat is het doel van gastgezinnen?  Wij zijn op zoek naar gastgezinnen om ons in de drukke periodes te helpen met het opvangen van kittens. Deze hebben veel aandacht nodig en moeten worden gesocialiseerd bij de mens. Wijzelf hebben niet altijd de tijd om dit te doen en zijn daarom op zoek naar zoveel mogelijk gastgezinnen. Heb jij interesse? Contacteer ons dan zeker via onderstaand formulier.
Omdat we beperkt zijn in ruimte kunnen we onmogelijk alle katten blijven houden. Zeker als zij binnen komen als jonge kitten, duurt het even vooraleer wij met deze katten naar de dierenarts kunnen gaan. Terwijl zij wachten voor dit bezoek en op een nieuwe thuis willen we de kittens onderbrengen bij gastgezinnen. Dit kan één kitten zijn of een nest al dan niet samen met de mama. De opvang is meestal tijdelijk tenzij het opvanggezin aangeeft dat zij ook katten willen opvangen die kunnen blijven. Het is tenslotte aan het gastgezin om zijn grenzen op te stellen naar ons toe.

De bedoeling van een pleeggezin is dus het opvangen en verzorgen van de katten, toedienen van de opgedragen medicatie en vooral veel bezig zijn met de poesjes. Wanneer de kittens oud genoeg zijn, plannen wij een afspraak bij de dierenarts en wordt er wel verwacht van de pleeggezinnen om de poesjes naar de dierenarts te brengen en te gaan halen. Uiteraard wordt de dierenarts door Poezenbos VZW betaald.

Veel gestelde vragen:

Wat mag ik verwachten van begeleiding?
De kosten voor speelgoed, voeding, medicatie en benchen worden gedragen door onze VZW maar blijven uiteraard ook eigendom van de VZW. Wanner een kat ziek is, zullen er ook medewerkers van het asiel langskomen om te situatie te evalueren.

Ik heb reeds een kat, kan ik dit combineren?
De katten hoeven niet altijd gehouden worden binnen de privé omgeving (hoewel dit wel aangewezen is). Veel gastgezinnen hebben een kamer waar zij een bench kunnen zetten en waarin de kittens vrij kunnen rondlopen. Wat in dit geval belangrijk is, is dat er voldoende aandacht gaat naar de kittens.

Is het niet moeilijk om de katten terug af te geven?
Dit is moeilijk te voorspellen. het is belangrijk dat je mindset staat op het helpen en niet op het houden van de diertjes. Je mag nooit vergeten dat het bezoek tijdelijk is! Tijdens de selectie van een nieuwe thuis wordt ook altijd met de opvanggezinnen overlegd zodat ook zij gerust kunnen zijn over de toekomst van de kat.

  Je naam (verplicht)

  Je adres (verplicht)

  Gemeente (verplicht)

  Je e-mailadres (verplicht)

  Je telefoonnummer (verplicht)

  Waarom wil jij gastgezin worden?(verplicht)